Новини

26.02.2010

В Києві проходить найбільша фотовиставка світу

З 25 лютого по 21 березня 2010 року в Київській міській галереї мистецтв "Лавра" (вул. Івана Мазепи, 17) пройде виставка World Press Photo-2009. У рамках експозиції будуть представлені кращі фотографії світу за 2008 рік, опубліковані в медіа. Ця виставка завершує світове турне фотографій 2009 року.

Конкурс фотографії World Press Photo проводится понад 50 років, і його виставки вважаються найбільш рейтинговою подією у світовій фотографії.

У галереї "Лавра" буде  представлено близько двохсот фотографій в 10 номінаціях: Новини, Сучасні питання, Загальні новини, Повсякденне життя, Люди в новинах, Портрети, Спорт, Мистецтво і розваги, Природа, Особливі події в спорті.

У конкурсі  2009 року взяли участь 24 фотографи від України, імена яких відмічені в каталозі. На виставці будуть представлені фотографії 62 лауреатів конкурсу з-понад 20 країн, які співробітничають з відомими світовими виданнями: The New York Times, Associated Prees, Le Monde, France Press, Синьхуа, Ханч джоу, Reuters, Contrasto, Life.

У 2009 році, уперше в історії конкурсу World Press Photo, третю премію отримав український фотограф Гліб Гаранич за фото з місць грузино-російського конфлікту.

За словами організаторів, мета виставки World Press Photo – сприяти розвитку фотографії в Україні. Цьому присвячена уся творча програма експозиції:

  • день журналу Photographer, міжнародного видавництва в Україні з питань фотографії (13 березня);
  • круглий стіл з питань розвитку фотографії в Україні і презентація міжнародного фестивалю фотографії Київфотоком, який відбуватиметься в Києві в жовтні-листопаді 2010 року за участю видавництв, інформаційних агентств, професійних фотографів-учасників конкурсу World Press Photo, представників Міністерства культури і мерії (18 березня);
  • лотерея для відвідувачів виставки з призами.
  •  

     

На виставці відвідувачам також будуть запропоновані каталоги виставки World Press Photo-2009, книги, збірки журналів з фотографії, сувеніри.



Повернутись до переліку новин