Новини

15.04.2010

В центрі Києва з’явиться „пурпуровий сквер”

Мешканці столиці, які протестували проти забудови на вулиці Прорізній, 3, відстояли частинку зеленого Києва. Тепер на місці скандального будівельного майданчика буде створений Пурпуровий сквер.

Декілька місяців тому міська влада віддала зелений сквер у центрі Києва під будівництво елітного ресторану. Місце запланованої забудови було обнесене парканом. Проте мешканці міста – активісти, які виступають за збереження історичного обличчя та зелених насаджень Києва, неодноразово влаштовували акції протесту і ламали огорожу. Це протистояння виявилось ефективним, і дозволи на виконання забудовником усіх робіт відмінили.

Тиждень тому місцеві мешканці влаштували на вул. Прорізній толоку. Вони прибрали будівельне сміття, зрівняли перекопану ділянку землі, де забудовники встигли вирити котловани.

На місці колишньої огорожі з’явиться сквер: нові зелені насадження, а також фонтан і доріжки. Рослини та камінь будуть підібрані у пурпуровій гаммі. Облаштуванням скверу вже займається одне з комунальних підприємств Шевченківського району за рахунок коштів адміністрації та благочинних внесків.



Повернутись до переліку новин