Новини

08.06.2010

Золоті Ворота прикрасили логотипом Євро-2012

Сьогодні в Києві відбулась офіційна презентація логотипу чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Вона приурочена до дня, в який починається  дворічний відлік часу до фінальної частини чемпіонату.

У відкритті київського логотипу взяли участь: віце-прем'єр-міністр Борис Колесников, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, керівник місцевого організаційного комітету Євро-2012 Маркіян Лубківський.

За словами Б. Колесникова, влада додає безліч зусиль, щоб фінал чемпіонату відбувся на високому рівні, і завірив, що Київ встигне повністю підготуватися до заходу.

Отже, сам логотип Києва до Євро-2012 складається з двох частин. Одна частина зображує офіційний логотип чемпіонату - м'яч і дві квітки, на іншій  зображений пам'ятник засновникам Києва.

В той же час, біля Золотих Воріт в Києві була відкрита квіткова клумба, що представляє символ Євро-2012. За допомогою квітів вдалося зобразити білий м'яч, зліва від якого - червоно-біла квітка, а справа - синьо-жовта. Кольорова гамма нагадує про кольори державних прапорів Польщі і України. На створення клумби-логотипу витрачено 50 тисяч гривень та висаджено понад 5 тисяч рослин. Незабаром поряд з цією клумбою з'явиться квітковий годинник із зворотнім відліком часу до початку турніру.

Клумба з логотипом Євро-2012 біля Золотих Воріт, Київ


Повернутись до переліку новин