Новини

16.09.2010

Київський ботанічний сад відсвяткував 75-річчя

Цього тижня Центральний Київський ботанічний сад імені академіка М. Гришка відсвяткував ювілей – 75-річчя. До свого дня народження у якості подарунків він отримав дві нові експозиції.

Одна з них – гравійний сад. За допомогою різнокольорових каменів було зроблене гарне оформлення ландшафту, на фоні якого було висаджено рослини: хвойні , магнолії, плакучі черешні і інші.

Інша експозиція є лабіринтом з рослин. Граби, ялівець, туї та інші рослини, що утворюють лабіринт, поки що невисокі. Коли вони підростуть, в лабіринті можна буде легко заблукати.

На початок наступного року відвідувачі ботсаду, можливо, побачать ще одну експозицію, над якою зараз активно працюють робітники саду. На ділянці, яка носитиме назву "Пори року", планують висадити вічнозелені рослини і рідкісні квіти, сезонні рослини, а також влаштувати два водоймища. Таким чином, у будь-яку пору року на цій виставці буде на що подивиться.

Також одним з майбутніх ландшафтних проектів ботанічного саду є символічне відтворення Красного Двору. Красний Двір – княжий хутір часів Київської Русі, куди вельможні кияни минулих часів приїжджали на полювання. Він, ймовірно, знаходився на території сучасного ботсаду. Планується спорудження дерев'яних споруд у вигляді частоколу і вежі, в оточенні різних рослин, відомих ще з давніх часів.



Повернутись до переліку новин