Новини

16.10.2013

Оновлений фунікулер відкрито!

Сьогодні кияни і туристи знову почнуть використовувати найбільш цікавий вид транспорту Києва – фунікулер. Після капітального ремонту його відкрито, оновлено і йому навіть присвоєно новий логотип.

Мабуть, найістотніша і видима зміна фунікулера в Києві – новий колір вагончиків. Тепер вони не блакитного кольору , а темно-сині знизу та білі зверху. Такими вагони були в 60-70-х роках минулого століття.

Також, незабаром оновлені вагончики будуть прикрашені новим логотипом київського фунікулера. Він складатиметься з двох кривих, які символізують дві колії . Вони розходяться там, де роз'їжджаються вагони.

Окрім того, фунікулер став «зрозумілішим» для гостей міста : інформаційні таблички стали більшими за розміром, помітнішими; їх продубльовано англійською мовою. Вказівники розташовані біля входу і виходу, а також біля кас.

Під час ремонту, який тривав близько місяця, було замінено колеса фунікулера, обшивку вагонів та електрообладнання, налагоджено гальмівну і гідравлічну системи, вдосконалено системи захисту та зв'язку.

Фунікулер у Києві працює по буднях з 7:00 до 22:00, у вихідні та святкові дні - з 8:00 до 23:00. Верхня станція розташована поблизу парку Володимирська гірка та Михайлівського собору, нижня - на Поштовій площі. 


Повернутись до переліку новин