Новини

05.06.2014

Свято Трійці в Києві

8 червня  - День Пресвятої Трійці - одне з головних християнських свят. У цей день святкують сходження Святого Духа на апостолів.

Трійцю відзначають на 50-й день після Великодня, тому Трійцю часто називають П'ятидесятницею. В Україні три останні дні перед Трійцею називають «Зеленими Святами» - від традиції прикрашати зеленню житло.

7, 8 і 9 червня - вихідні дні. Ось декілька варіантів провести вихідні та відсвяткувати Трійцю в Києві.

1. У Національному музеї народної архітектури та побуту «Пирогово» пройдуть народні гуляння.  8 червня на Співочому полі буде встановлений символ свята - Троїцьке дерево . Тут очікується проведення обряду «Водіння куста», виступи фольклорних колективів, які покажуть побутові та святкові обряди. Для дітей пройде майстер-клас із вивчення ігрових веснянок.

2. Святкові заходи, присвячені Трійці, також пройдуть в етнографічному комплексі «Українське село» (с. Бузова під Києвом). 8 червня тут відбудеться святкове богослужіння в храмі, а потім очікуються виступи народних колективів.

3. 7 і 8 червня в «Мамаєвій слободі» також відсвяткують Трійцю в українському народному дусі , відтворивши древні традиції цього свята.



Повернутись до переліку новин