Новини

19.07.2009

Київський дріфт

18 липня на київському автодромі „Чайка” відбулось змагання з дріфтингу, де зібрались прихильники цього нового екстремального виду спорту. 12 учасників на дорогих іномарках продемонстрували майстерність „заносів”.

Дріфтинг – це високотехнічний вид автоспорту, в якому водій керує автівкою великої потужності – від 200 і більше коней, коли вона проходить у заносі з боку в бік на великій швидкості (приблизно 100-150 км/год) по певній трасі. Дріфтинг схожий на раллійні перегони льодяним треком, проте виконується на термокадамі – мощеній трасі. В цьому виді спорту оцінюються швидкість, кут атаки, виконання й стиль, а не лише той факт, хто першим дістанеться фінішу. Автівки для дріфтингу зазвичай компактні або середнього розміру. Метою є подача достатньої потужності на задні колеса для того, щоб порушити зчеплення коліс із дорогою та почати ковзання, або занос, під час розгону машини. Як тільки починається занос, його потрібно підтримувати на повороті при використанні майже повної потужності, сполучення гальмування і точної протидії відведенню авто. Дріфтинг узяв усі захоплюючі моменти традиційних видів автоспорту і об'єднав їх у змаганні в режимі нон-стоп.

В Україну дріфтинг прийшов з Японії та набув популярності приблизно рік тому. Це один з найбільш дорогих та екстремальних видів автоспорту. Кубок „Федерації дріфтингу” став першим в Україні змаганням з дріфтингу світового рівня.

Київський дріфт



Повернутись до переліку новин