Новини

17.08.2009

Підготовка до військового параду на честь річниці Незалежності

У вівторок, 18 серпня, в Києві на Хрещатику відбудеться генеральна репетиція параду військ, присвяченого 18-й річниці Незалежності України.

У піших рядах по головній вулиці столиці України пройдуть понад 3 тисячі військовослужбовців. Окрім військовослужбовців і курсантів військових учбових закладів Міністерства оборони України, на параді також будуть представники частин інших силових структур нашої держави – Міністерства  внутрішніх справ України, Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій і Державної прикордонної служби України.

Командувачем параду військ призначений командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Іван Свіда. Відмінністю нинішнього параду військ стане не проїзд колон військової техніки і озброєння, а її демонстраційний показ.

Понад 20 зразків озброєння і військової техніки будуть розміщені на Хрещатику від Майдану Незалежності до Європейської площі. Вперше киянам і гостям столиці будуть представлені такі новинки вітчизняного оборонно-промислового комплексу, як танк “Оплот”, БТР-4 “Ладья” і легко броньований транспортний засіб “Дозор-Б”.

Сам військовий парад відбудеться в Києві 24 серпня о 10 годині.



Повернутись до переліку новин