Новини

22.12.2009

Новини від „Мистецького арсеналу”

У вівторок, 15 грудня 2009, о 19:00 у київському культурно-мистецькому і музейному комплексі "Мистецький Арсенал" відбулась презентація робіт та відкриття виставки Пітера Ліка - одного  з найбільш успішних ландшафтних фотографів у світі.

На відкритті виставки під назвою "Живі картини" зібрались понад 300 персон - митців, представників шоу-бізнесу тощо, серед яких - Маша Шубіна, Айна Гассе, Олег Скрипка, Володимир Нечипорук, Олена Шоптенко, Стелла Захарова та інші.

Колекціонерами робіт Пітера Ліка є Білл Клінтон, Джордж Буш, архітектор Франк Гері, гурти Rolling Stones і Aerosmith, Селін Діон, Сінді Кроуфорд та багато інших світових знаменитостей.

За останні п'ять років Пітер Лік отримав понад тридцять професійних нагород в області фотографії та всесвітнє визнання.

Експозиція панорамної фотографії Пітера Ліка представлена з 16 по 25 грудня 2009 року в київському культурно-мистецькому і музейному комплексі Мистецький Арсенал, за адресою: вул. Івана Мазепи, 28-30. Час роботи експозиції з 10:00 до 20:00.

Також „Мистецький арсенал” пропонує глядачеві виставку „З вершин”, на якій представлено скіфське золото дохристиянського періоду. До експозиції увійшла 21 прикраса. Деякі з прикрас свого часу належали царям і нараховують понад дві тисячі років.

Окрім цього, у мистецькому центрі можна побачити картину „Хроніка України”, створену художником з Івано-Франківська Романом Бончуком. Це одне з найбільших за розміром полотен у світі – 5 на 30 метрів. Картина змальовує 1700 образів з історії України від поганських часів до наших днів. З-поміж персонажів полотна яскраво вирізняються герої билин, князі, гетьмани, сучасні політики. Центральним образом є зображення Богородиці Оранти.

У довершенні експозицій „Мистецького арсеналу” – скульптури автора Анатолія Куща, об’єднані у серію під назвою „Коло Свароже”. Вони являють собою пантеон слов’янських божеств дохристиянського періоду, серед яких – давні боги Велес, Перун, Сварог, Ярило, Лада та інші. Скульптури з гіпсу є вишуканими, сповненими мрійливого еротизму та ніби випромінюють життя.



Повернутись до переліку новин