Новини

10.01.2012

Старий Новий рік у Києві

Мамаєва слобода запрошує киян та готей столиці на святкування Старого Нового року за українськими народними звичаями. 13 та 14 січня усі охочі зможуть відсвяткувати дні Василя та Маланки.

Усі народні традиції, безліч розваг та веселий настрій чекають на Вас у Мамаєвій слободі (вул. Донця,2).

13 січня (п`ятниця) – Старий Новий Рік. Маланка.

Усі, хто заздалегідь забронював традиційну українську хату або ж місця за столиком у «Шинку – коса над чаркою», матимуть гарну нагоду зустріти Старий Новий Рік в родинному колі в атмосфері середньовічної Наддніпрянської України; послухати справжнісіньких щедрівників, які, співаючи, щиросердно побажають щастя, радості та достатку господарям і гостям.

Будуть відтворені стародавні обряди «Маланки» та «Кози».

На ярмарковому майдані «Мамаєвої Слободи» відбудуться народні гуляння.

14 січня (субота) – Василя.

10:00 – Ярмарок народних майстрів;

11:00 – Куштування козацького кулішу та печеного на рожнах (вертелі) стокілограмового кабана на відкритому вогні, а також дегустація традиційних хмільних українських напоїв козацької доби (вишняк, слив’янка, дулівка, медовуха). Різдвяні розваги для дітей та дорослих, майстер-класи від народних майстрів, співи біля вогнищ, катання на санчатах.

12:30 – Майстер-клас із засівання, колядок та щедрівок.

13:00 – Різдвяна казка від знаного на всій вкраїні казкаря – Сашка Лірника.

14:00 – Обряд «Кози» та відтворення сакрального дійства «Щедрування» та «Засівання» за участю фольклорних колективів.

16:00 – Усі, хто не полінувався, заздалегідь забронював одну із традиційних українських хат або ж місця за столиком у «Шинку – коса над чаркою», матимуть гарну нагоду відсвяткувати Старий Новий Рік в родинному колі в атмосфері середньовічної Наддніпрянської України, послухати справжнісіньких щедрівників, які, співаючи, щиросердно побажають щастя, радості та достатку господарям та гостям.

Будуть відтворені стародавні обряди «Маланки» та «Кози».



Повернутись до переліку новин