Новини

18.04.2013

Великдень 2013 в Києві

Для кожної людини, в кожній сім'ї є свої традиції святкування Великодня. Дехто приходить на Всенощну, інші обмежуються простим відвідуванням храму, щоб освятити великодні яйця та паски, треті зовсім не пов'язують цей день із церковними обрядами. Та як би не різнились наші уявлення про Великдень, одне не викликає сумнівів – це світле свято у всіх асоціюється із позитивним настроєм.

Поліпшити цей настрій допоможуть: вихідні дні з 1 по 6 травня, весняне тепло після тривалої зими, та програма заходів пасхального уїк-енду в Києві:

1. У неділю, 5 травня 2013, у літньому театрі «Ракушка» Маріїнського парку відбудеться захід для дітей під назвою «Полювання за крашанками». З 17 години розпочнеться безкоштовна реєстрація учасників. Під час реєстрації діти отримають спеціальний браслет-перепустку на «полювання». З 18 години розпочнеться весела  програма з піснями, танцями та конкурсами. За сигналом, всі маленькі мисливці розбіжаться по своїм «мисливським зонам» для того, щоб відшукати і зібрати якомога більше крашанок з лотерейними квитками. Участь у святковій лотереї допоможе виграти призи. За право стати кращими мисливцями боротимуться: пірати (1-4 роки), індіанці (5-8 років) і спецназ (9-11 років).

2. На території Національного музею народної архітектури та побуту «Пирогово» є красиві дерев'яні храми; в них можна буде освятити великодні продукти. Потім очікується виступ народних колективів з веснянками та гаївками, виставка виробів народних майстрів. Гостям запропонують катання на конях, дегустацію страв української кухні, участь у майстер-класі з виготовлення глиняних виробів.

Вартість квитків:

Для дорослих - 30 грн;

Для пенсіонерів, для учнівської молоді - 15 грн;

Для дітей віком до 10 років - 5 грн;

Сімейний квиток (2 дорослих, 1 дитина) - 60 грн.

3. Про великодні традиції наших предків можна дізнатись в культурно-розважальному комплексі «Мамаєва слобода». Освячення «Пасхального кошика» пройде у церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Вхід вільний для відвідування церкви, до 13.00. Пізніше, на території комплексу буде проходити кулінарний майстер-клас, а також майстер-клас з розпису яєць. Увечері для розваги гостей розпалять багаття, куди кинуть сухе поліно з «нечистими силами».

Вартість квитків: 50-100 грн.

Адреса: вул. Донця, 2.

4. У парку «Київська Русь» святкові заходи триватимуть з 4 по 6 травня. Відвідувачам запропонують: лучний тир, катання на конях, страви середньовічної кухні, безліч майстер-класів, ігор, конкурсів, пісень, танців, хороводів. Програма завершиться вогняним шоу.

Вартість квитків:

Для дорослих - 50 грн.

Для пенсіонерів - 25 грн.

Діти дошкільного віку, школярі - безкоштовно.

Адреса: с. Копачів Обухівського району.

Безумовно, Великдень - насамперед день духовної єдності всіх людей. Але відпочинок і гарний настрій в цей день обов'язкові!


Повернутись до переліку новин