Новини

02.11.2009

Нова виставка в PinchukArtCentre

31 жовтня 2009 року оновлена експозиція центру сучасного мистецтва PinchukArtCentre представила понад сто робіт художників і творчих колективів. У рамках виставки – цікаві та незвичайні картини, фотороботи, інсталяції молодих українських авторів. Кожен з них презентує свій власний стиль, своє бачення світу та мистецтва.

З-поміж найбільш вражаючих робіт – копиця сіна з встановленим всередині проектором, килим з шоколадних цукерок, інсталяція з іграшкових солдатиків, які нагадують офісних працівників та багато інших.

Крім огляду самої виставки, у відвідувачів була можливість зустрітися з деякими художниками, які презентували свої роботи. Також у приміщенні PinchukArtCentre проводять екскурсії з метою детального ознайомлення оглядачів з експозицією.

Шляхом анкетування усі бажаючі змогли проголосувати за автора робіт, що найбільш сподобались. Ці голоси будуть враховані під час вибору кращого художника серед номінантів на отримання PinchukArtCentre Prize. Голосування триватиме ще місяць.

Церемонія нагородження Премією відбудеться 4 грудня 2009 року в Києві. Головний приз – сто тисяч гривень. Творець попередньої експозиції Демен Херст буде особисто нагороджувати художника, який займе перше місце.
За друге і третє місця – призи по 25 тисяч гривень. Також створено номінацію „Приз глядачів”, за яку обіцяють 10 тисяч гривень.

Окрім грошових нагород, переможці отримають можливість стажування за кордоном у провідних митців Берліна, Лондона та Нью-Йорка.



Повернутись до переліку новин