Новини

21.04.2010

Новинки культурного життя Києва:

У четвер, 22 квітня, в одній з галерей Києва відкриють найбільший в Україні калейдоскоп, із казковою назвою „Буратіно”. В ньому можна буде побачити не лише кольорові візерунки, але й картини видатних майстрів живопису – К.Петрова-Водкіна, С.Далі, а також чорно-білі абстрактні зображення.

Калейдоскоп діаметром 0,4 м, довжиною 2 м, буде експонуватись у галереї „Мінус 4”, що по вул. Артема, 37/41. Це нова галерея, яка відкрилася у лютому цього року. Основна її мета – популяризація сучасного українського мистецтва, а також надання можливості талановитим майстрам демонструвати свої роботи.

 

З 21 по 29 квітня в приміщенні Національного науково-природничого музею (вул. Богдана Хмельницького, 15) відбудеться виставка робіт відомого американського фотографа-пейзажиста Тома Тілла. Експозиція із назвою „Скарби ЮНЕСКО” містить яскраві фотографії великого формату, на яких зображені пам’ятки культурної спадщини ЮНЕСКО. З-поміж 29 зображених об’єктів – шість американських, проте, на жаль, жодного українського.

Виставку Тома Тілла вже демонстрували у країнах Європи, у Росії, а після Києва її відправлять до інших європейських столиць.

Том Тілл – уславлений майстер пейзажних фото. На сьогодні у всесвітній пресі понад 30 тисяч його знімків. Фотограф є лауреатом багатьох премій та нагород у сфері фотомистецтва.

 

У галереї „Лавра” (вул. Мазепи, 17) – ще одна виставка. Проект художника Андрія Блудова, що має назву „Ботаніфікація”, буде презентований тут з 21 квітня по 5 травня. Увазі відвідувачів відкриється велика інсталяційна зона, у якій 30 картин в ансамблі з перевернутими деревами створять ілюзію просторового лабіринту. У довершенні фантастичного сприйняття виставки – вдало підібраний музичний супровід на направленість освітлення.



Повернутись до переліку новин