Новини

29.07.2010

Київ побачить українські орнаменти з квітів

У Києві триває підготовка до виставки квітів-2010. Вона відкриється незадовго перед святкуванням Дня Незалежності України - 21 серпня.

Цього року виставка квітів у Києві буде не лише ювілейною – 55ю – але  й міжнародною. Окрім столичних флористів, а також майстрів-квіткарів із різних регіонів України, є заявки на участь у виставці з-за кордону.

Головною темою квіткових композицій цього року стануть українські національні орнаменти. Майстри-флористи спробують створити з квітів візерунки, типові для українських традиційних вишиванок. Кияни і гості столиці зможуть побачити цілі орнаментні панно з квітів. Імовірно, навколо композицій буде невелика огорожа, щоб захистити квіти від вандалів і бездомних собак.

Печерський район Києва, де безпосередньо відбудеться виставка, пообіцяв зобразити орнамент регіону Полтавщини. Окрім вишиванки з квітів, до складу композиції увійде також прикрашена вручну полтавська народна хата.

Всього, за словами організаторів, буде висаджено близько мільйона квітів для різних панно. До квіткової експозиції також буде приурочений "парад вишиванок" – демонстрація традиційних українських вишитих сорочок.

Виставка квітів відбудеться на Співочому полі в Києві і триватиме тиждень.



Повернутись до переліку новин