Новини

02.09.2010

Київ з висоти 92 метри

Нещодавно у киян та гостей міста знову з’явилась можливість побачити Київ з висоти 92 метри. Оглядовий майданчик на щиті пам’ятника  Батьківщина-матір, зачинений у 2003 році внаслідок нещасного випадку, тепер відкритий знову.

До недавніх часів на Батьківщину-матір можна було піднятись лише до межі тулуба скульптури й постаменту, тобто на висоту приблизно 36 метрів. До цієї, нижньої, площадки, ведуть сходи та ліфт. Такий підйом можна здійснити за 50 гривень.

Тепер можна потрапити майже на самий верх пам’ятника. До щита Батьківщини-матері веде ще один ліфт, а наприкінці – ще й сходи. Задоволення від такого огляду столичних краєвидів коштуватиме недешево – 200 гривень.

Усі бажаючі зможуть піднятись на Батьківщину-матір щоденно з 10 до 16 годин. Екскурсія триває приблизно 45 хвилин. Діти до 12 років, люди у стані алкогольного сп’яніння, вагітні та жінки на підборах не зможуть потрапити на оглядовий майданчик.

З метою безпеки оглядову площадку на щиті пам’ятника огороджено металевою кліткою, а відвідувачів буде страхувати спеціальний трос, закріплений на талії.



Повернутись до переліку новин