Новини

21.09.2011

Яким стане Андріївський узвіз?

20 вересня було розпочато реконструкцію Андріївського узвозу – найбільш привабливої київської вулиці. Це одне з найколоритніших столичних місць, де й досі панує атмосфера 18-19 століть. Проте, чи зможе вулиця зберегти своє обличчя після реконструкції – питання вельми дискусійне. Адже в останні часи кияни із занепокоєнням та осторогою переймаються її долею у зв’язку із загрозою забудови Андріївського узвозу висотними готельними комплексами.

Міська влада заспокоює усіх небайдужих до майбутнього легендарної вулиці: монстроподібних новобудов на Андріївському не буде. Тут лише оновлять комунікації, водостоки, бруківку, зроблять косметичний ремонт фасадів будівель та встановлять нові ліхтарі.

Таким чином, глобальною метою даної реконструкції є надання Андріївському узвозу європейського вигляду. На зміну теперішній застарілій бруківці буде нова, гранітна. Тротуари викладуть фігурними плитками. Вулицю прикрашатимуть старовинного вигляду різнокольорові ліхтарі. Схили будуть укріплені, подвір’я – приведені до ладу, а на гору Уздихальницю можна буде піднятись за допомогою ліфта. Проїзд автотранспорту заборонять. Також влада пообіцяла впорядкувати торгівлю на Андріївському узвозі.

Основний етап реконструкції Андріївського узвозу планують завершити до Євро-2012. На це буде витрачено близько 50 млн гривень.

На даний момент для пішоходів відкрито один тротуар. Поступово перекриють увесь узвіз, таким чином, щоб ремонт якомога менше заважав мешканцям, туристам та народним майстрам й художникам.



Повернутись до переліку новин