Новини

19.08.2013

Освячено найбільший собор УГКЦ

17 та 18 серпня 2013 р. до Києва прибуло понад 20 тисяч паломників греко-католицької церкви для участі у заходах, присвячених урочистому  освяченню Патріаршого собору Воскресіння Христового. Місто прийняло гостей з усієї України, а також з -понад 10 країн світу. Для компанії ТурДеКіев було великою честю сприяти їхньому знайомству з Києвом.

Так, в суботу, напередодні і після урочистого молебня святому рівноапостольному князю Володимиру, що відбувся на Михайлівській горі (парк Володимирська гірка) в Києві, багато паломників взяли участь в оглядових і пішохідних екскурсіях по місту.

Ближче до вечора гості вирушили до самого Патріаршого собору, щоб бути присутніми під час всеношної з образом освячення.

У неділю, в Києві відбулася архієрейська Божественна літургія, чин освячення Патріаршого собору та чин освячення води на Дніпрі.

Київський Патріарший собор Воскресіння Христового  - це головний собор Української греко-католицької церкви. Також, це перший греко-католицький храм Києва та України, розташований на Лівому березі Дніпра.
У Києві він є найвищим собором; він також є другим за площею (після головного собору Покровського монастиря). Площа храму - 1,72 га. Собор може одночасно вмістити до 3 тисяч осіб.


Повернутись до переліку новин