Новини

13.04.2015

У Києві відновлять квітковий годинник

Цветочные часы КиевЧерез два тижні почнеться ремонт квіткового годинника, встановленого в центрі Києва.

Квітковий годинник, розташовані на пагорбі біля Майдану Незалежності в Києві, неодноразово ставав жертвою безкультур'я та вандалізму. Жива прикраса столиці неодноразово виходила з ладу, а в останній раз була зламана внаслідок силових протестів у центрі Києва більше року тому.

КП Киїзеленбуд пообіцяло повністю замінити циферблат годинника, оновити його електронні компоненти, підсвічування, систему зрошення, а також встановити механізм із програмним забезпеченням. На даний момент здійснюється демонтаж годинника для подальшого ремонту.

Оновлений квітковий годинник Києва буде оформлений квітками кольорів державного прапора.

Довідка. Квітковий годинник Києва був відкритий 23 серпня 2009 року, до Дня Незалежності України. Діаметр годинника - 16,5 м, довжина стрілок - 7 і 4 м. Для створення цієї пам'ятки Києва було завезено близько 400 тонн спеціального ґрунту, використано понад 50 тисяч квіток для оформлення фонового панно і безпосередньо циферблата. Напередодні свят квіткову композицію змінювали, в залежності  від тематики заходу. На момент відкриття квітковий годинник Києва був найбільшим в світі.



Повернутись до переліку новин