Новини

18.02.2018

Вшанування Героїв Небесної Сотні

15 лютого 2018 року на Майдані Незалежності в Києві відбулось відкриття публічної виставки, на якій було представлено конкурсні проекти в номінації «Меморіал Героїв Небесної Сотні».

Усього у конкурсі представлено 9 робіт, які до підбиття підсумків лишаються анонімними. Відсьогодні розпочинається їх громадське обговорення. Побачити проекти можна на офіційному сайті Міністерства Культури України – замовника даного конкурсу.

Відомо, що майбутній Меморіал охопить територію Алеї Героїв Небесної Сотні від Майдану Незалежності до вулиці Ольгинської, а також дві земельні ділянки: та, що біля МЦКМ і та, що біля дерев’яної Каплиці УГКЦ Непорочного Серця Марії та Українських Новомучеників.

Проведення конкурсу щодо створення Меморіального комплексу було оголошено у жовтні 2017 року. Загалом було подано та розглянуто 66 заявок від 28 учасників з 12 країн світу.

З 22 лютого по 22 березня виставка оригіналів конкурсних проектів відбудеться у Будинку Архітектора: м. Київ, вул. Б. Грінченка, 7, 3 поверх

Результати конкурсу визначатимуться в липні 2018 року.

Втілення результатів конкурсу в номінації «Меморіал Героїв Небесної Сотні» планується на лютий 2019 року.

За словами Президента України Петра Порошенка, який урочисто відкрив виставку, спорудження Меморіального комплексу для Вшанування Героїв Небесної Сотні відбудеться «не лише для теперішнього, а й для майбутніх поколінь».



Повернутись до переліку новин