Новини

22.03.2018

До Києва прийде Французька весна 2018

Французька весна 2018З 31 березня та протягом усього квітня 2018 року в Києві триватиме фестиваль «Французька весна». За своє понад 15-річне існування в Україні цей захід вже став брендом. І, хоча кожного року заходи фестивалю проходять у незмінному форматі, кожна нова програма несе в собі новаторські проекти і охоплює усе більше міст України.

Відкриття Французької весни 2018 в Києві традиційно є найбільш видовищним та очікуваним заходом фестивалю.

Цього року, 31 березня, о 20:30, Софійська площа в Києві збирає усіх охочих стати учасниками вуличного спектаклю та музичного перформансу «Повітря».

Захід відбудеться за участі Національного президентського оркестру, формації Nova opera і гурту Dakh Daughters. Автор музики – французький композитор П’єр Тійуа. Диригувати цим дійством буде диригент Люксембургської філармонії, володар Grammy, Gaas Waltzing. Постановник – український режисер Влад Троїцький.

Спектакль висвітлить одвічні філософські питання про свободу, рівність та братерство, про українські, європейські та загальнолюдські цінності та їхнє втілення у повсякденному житті.

Усі інші заходи Французької весни, як завжди, будуть знайомити учасників із розмаїттям французького мистецтва. Результатами франко-українського співробітництва стануть художні виставки та фотопроекти, концерти, лекції, зустрічі, перлини кінематографу, ярмарок вакансій тощо.



Повернутись до переліку новин