Новини

08.06.2009

У столиці проходить фестиваль "Київські літні музичні вечори"

У українській столиці відкрився ХІІ Міжнародний фестиваль "Київські літні музичні вечори", в рамках якого відбудеться ряд концертів академічної, популярної музики і джазу. Більшість виступів традиційно проходитимуть в суботу і неділя в київському Центральному парку культури і відпочинку, початок о 18:00.

Цього року "Київські літні музичні вечори" презентує новий проект - концерт авторської пісні, в якому візьмуть участь відомі українські барди.

Один з найпопулярніших проектів фестивалю - "Джазові вечори пам'яті Владимира Симоненко" - представить провідні колективи і солістів з України, Росії, Норвегії. Вечір камерної музики подарує ансамбль "Vicorda", який виконає твори К.Сен-Санса, Дж.Верди, Р.Штрауса, Ж.Бизе, А.Пьяццолли і інших композиторів.

У концертах беруть участь солісти, ансамблі і творчі колективи, відомі в Україні і за її межами, серед яких Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України під управлінням диригента Володимира Сиренко і Національний академічний духовий оркестр, диригент Олексій Рощак.

Стали традиційними відкриті державні іспити випускників Київського інституту музики ім. Глієра, які проходять просто неба. А в перші два тижні липня фестиваль представить талановиту музичну молодь cвіту.

Фестиваль продовжиться до 12 липня в київському Центральному парку культури і відпочинку, літня естрада, біля Маріїнського палацу.



Повернутись до переліку новин