Новини

09.06.2009

Знайомство з красунею-фіалкою

Завдяки своєму пишному цвітінню і ніжності пелюстків фіалка стала королевою в нашому зеленому куточку, створивши в домі атмосферу затишку і гармонії.

Надзвичайна краса цієї чудової рослини знайшла популярність ще з незапам'ятних часів. Древні греки любили прикрашати себе, свої житла і статуї богів вінками і букетами з фіалок. Римляни вживали її як цілющу траву, а також додавали у вино, яке отримало назву весняного напою. На монетах міста Генна в Сіцілії змальована фіалка. У древніх галлів фіалка була символом невинності, скромності, нею обсипали ложе наречених. Француженки готували з квітів любовні напої. У всі часи ця рослина була наділена магічним впливом , символізувала родинне щастя і благополуччя.

Київскі фиалки

В рамках виставки фіалок в зоомаазині в столичному зоопарку будуть представлені рослини сімейства геснерієвих– безліч  видів фіалок, стрептокарпусов, глоксиній та інших представників цього сімейства.

Крім того, можна буде проконсультуватися з колекціонерами клубу про вирощування цих рослин і безкоштовно отримати друкарську продукцію, що містить поради про догляд за квітами.

Так, фіалки досить невибагливі у догляді, але, як і всякі рослини, потребують дотримання кількох правил.

  • Полюбляють  північні і східні вікна, на південних і західних їм добре лише взимку. Добре зростають на поличках під люмінесцентними лампами, що дозволяє створити квітучий куточок в будь-якій частині вашого будинку.
  • Краще розвиваються в маленьких вазонах, розмір яких можна збільшувати по мірі їх зростання.
  • Краще зростають у рихлій землі, що складається з дернової землі, торфу, піску. Такі земляні суміші можна знайти в будь-якому квітковому магазині або приготувати власноруч.
  • Не люблять надмірного поливу. Поливати треба теплою відстояною або кип'яченою водою. Погано переносять потрапляння вологи на листя. Температуру вище 30 градусів переносять важко.

Вхід на виставку безкоштовний. Фотографувати квіти можна скільки завгодно.

Виставка фіалок в Київському зоопарку



Повернутись до переліку новин