Новини

10.11.2009

«Київ, що зникає»

Відомий український музикант Фома, лідер групи «Мандри», разом із американським фотографом, режисером та оператором Антоном Трофімовим, готують презентацію незвичайної кінострічки про Київ. Документальний фільм під назвою «Київ, що зникає», який оповідає про минуле й сучасне життя столиці, планують представити наступного року.

Основне завдання даного проекту – показати Київ із зникаючої сторони, відкрити глядачеві таємницю і романтику тих місць, які кияни і гості можуть втратити, зважаючи на активний вплив «нової варварської архітектури і ментальності».

Натхненник і продюсер ідеї фільму Фома побажав представити Київ містом старовинних домів,  занедбаних, але затишних двориків, художніх майстерень, містом двохсотлітніх бруківок, пагорбів, ярів. Показати, що разом із архітектурою зникає і неповторна аура міста. Дати можливість відчути ту атмосферу Києва, якої більше немає.

Саундтреком до фільму будуть пісні Олександра Вертинського, групи «Мандри», а також сучасного композитора Данила Денисова.

Відзняті кадри проходять обробку в США, монтаж здійснюватиметься в Києві, щоб вже навесні-влітку 2010 року презентувати фільм глядачам.



Повернутись до переліку новин