Новини

23.08.2013

З Днем народження, країно!

У суботу, 24 серпня, Українській державі виповнюється 22 роки. До Дня народження країни в Києві заплановано проведення багатьох святкових заходів.

День Незалежності розпочнеться з урочистого покладання квітів до пам'ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському. У цьому візьмуть участь глави міста й держави. О 10 ранку на Володимирській гірці розпочнеться молебень за Україну, який вже став традиційним для цієї дати.

У Печерському ландшафтному парку (Співоче поле) збереться безліч гостей для відкриття виставки квітів. Цього року вона буде присвячена казковим персонажам і триватиме до 15 вересня.

Звідси ж, в обідній час, стартує Парад вишиванок: кияни, гості міста з усієї України та інших країн, в національному українському одязі, пройдуть по всьому Печерську до Майдану Незалежності. Учасники Параду повезуть 20 возів з гігантськими «диво-птицями», яких розмістять на Софійській площі.

У центрі міста, на Хрещатику, відбудеться фестиваль морозива, в рамках якого – дегустація улюблених багатьма солодощів, вистави, конкурси, вікторини, шоу артистів на ходулях та багато іншого.

Для підтримки спортивних традицій в Україні, в центрі міста пройдуть чемпіонати зі стрітболу та баскетболу. Їх доповнять виступи гімнастів, циркових артистів, забіги на роликових ковзанах.

Для любителів автоспорту - шоу спортивних автомобілів, байків і картів.

Також, на центральній вулиці міста відбудеться літературна презентація, в рамках якої будуть представлені новинки книжкової продукції, пройдуть поетичні читання та зустрічі з українськими авторами.

У Стародавньому Києві, поблизу Андріївського узвозу, кияни та гості міста побачать виставку-ярмарок народної сувенірної продукції.

Увечері, на двох площах Хрещатика - Європейської та Майдані - пройде святковий концерт за участю Наталії Могилевської, Таїсії Повалій, Олександра Пономарьова, Злати Огневич, Світлани Лободи, Вєрки Сердючки, Міли Нітіч, Антоніни Матвієнко, Потапа і Насті, гурту Время и Стекло, Тіни Кароль, Марії Яремчук, Олега Скрипки.

О 22:00 - святковий салют, яким і завершиться День Незалежності.


Повернутись до переліку новин