Новини

04.08.2014

В столицю привезли ікону Марії Магдалини

4 серпня - пам'ять святої рівноапостольної Марії Магдалини у православній церкві. Сьогодні в усіх віруючих є можливість прикластися до ікони цієї святої: її, разом із частинкою мощей Марії Магдалини, привезли до Києва. 

Зі святого Афону ікона доставлена у Свято-Михайлівський Видубицький чоловічий монастир, де знаходитиметься ще три дні.

Ікона рівноапостольної Марії Магдалини вважається чудотворною. Щира молитва біля цієї святині здатна врятувати віруючих від хвороб і згубних пристрастей. Жінки моляться їй для досягнення благополуччя в сім'ї та здоров'я дітей.

З Нового Заповіту нам відомо, що Марія Магдалина була зцілена Ісусом Христом від одержимості сім'ю бісами, після чого вона стала всюди слідувати за Христом та сповідувати його вчення.

Марія Магдалина знаходилась на Голгофі під час страти Ісуса, була присутня при його похованні. Стала однією з жон-мироносиць - тих жінок, які вранці в перший день після суботи прийшли до Гробу воскреслого Ісуса Христа, з ароматами і пахощами (миром) для ритуального умащення його тіла. Біля печери, де був похований Христос, ангел сповістив їм про Воскресіння.

Марія Магдалина перша побачила воскреслого Ісуса і кинулася до нього, щоб торкнутися його. Христос не дозволив їй цього, але доручив сповістити апостолі про своє Воскресіння.



Повернутись до переліку новин