Новини

10.05.2016

День Європи 2016 в Києві

День Європи в КиєвіЦьогорічний День Європи розпочнеться у суботу, 21 травня.

Опівдні на Михайлівській площі Києва відбудеться офіційне відкриття свята. У відкритті прийматимуть участь державні високопосадовці, керівництво міста, голови Представництва ЄС в Україні, представники посольств країн-членів ЄС, акредитованих в Україні, ЗМІ та громадськість.

Протягом церемонії відкриття Дня Європи будуть представлені творчі проекти співпраці України з країнами ЄС.

Святкування Дня Європи продовжиться у музичному ключі. Так, киян та гостей міста запрошують долучитися до фестивалю вуличної музики, під час якого вуличні музиканти з різних куточків світу представлятимуть музику різних стилів та напрямків.

Також, цікавий захід до Дня Європи у цьому році - інтерактивна інсталяція "Двері в Європу". Сучасні технології дозволять усім бажаючим опинитися в одному з добре відомих місць Європи.

Окремої уваги заслуговують спортивні заходи. Так, очікується демонстрація різних видовищних видів спорту, таких як воркаут, паркур, підвісний тренінг та інших від українських спортсменів. Наймолодших гостей Дня Європи очікує можливість прийняти участь у дитячих спортивних змаганнях, майстер-класах, ходінню по натягнутій стропі тощо.

Також, суботнього вечора очікується виступ відомої української електронної групи Onuka. А вже ближче до ночі відбудеться показ класичного європейського кіно на великому екрані у незвичному, "тихому", форматі - у навушниках.

22 травня, у неділю, святкування у Києві на Михайлівський площі триватиме.

О 12:00 відбудуться урочисті проводи Національної збірної команди з футболу для участі в Євро-2016 у Франції.



Повернутись до переліку новин