Новини

25.03.2017

Французька весна 2017 в Києві

Афіша фестивалю Французька весна 2017Вже у 14 раз, традиційно у квітні, Київ та декілька інших міст нашої країни зустрічатимуть «Французьку весну» – ;фестиваль французької культури в Україні.

У рамках заходу на поціновувачів усього французького чекатимуть допрем’єрні покази свіжих кінострічок, французький короткий метр, концерти, виставки, інтелектуальні обміни, вистави і багато інших цікавих проектів.

Проте, безумовно, найбільшу увагу українців завжди привертає відкриття фестивалю «Французька весна в Україні», яке є вражаючим, надзвичайно видовищним та яскравим.

Цьогорічне відкриття «Французької весни» відбудеться 1 квітня 2017 року на Софійській площі Києва, і розпочнеться із презентації вуличної вистави «Галілео».

Повітряно-акробатична вистава «Галілео» від компанії Deus ex machina обіцяє бути не менш видовищною та популярною серед киян, ніж попередні спектаклі-відкриття.

Ось як описують у соцмережі майбутню подію організатори фестивалю та вистави – Французький інститут в Україні/Institut français d'Ukraine:

«З приходом сутінок у небі починає хитатись велика сфера, її приводять в рух повітряні акробати, що виконують неймовірні трюки, нехтуючи законами ваги та тяжіння. У русі сфера піднімається все вище до зірок...

Чується голос, це Галілео – італійський астроном XVII століття. Він розповідає історію свого відкриття – теорії геліоцентризму, згідно якої сонце є центром системи планет, що обертаються навколо нього, і Земля також. Отже, за задумом режисера сфера – це небо, а акробати – зірки...

Видовищно, захоплююче, неймовірно ніжно та гарно... »

Також повідомляється, що заснована у 2009 році компанія Compagnie Deus ex machina – мистецький колектив, який спеціалізується на створенні вуличних вистав для дорослих і дітей з елементами цирку, піротехніки, повітряних структур. «Галілео» – четверта за рахунком вистава з репертуару компанії.

Дата події:1 квітня 2017 р.

Час події: з 20:30 по 21:30

Місце події: Софійська площа, м. Київ



Повернутись до переліку новин