Новини

25.06.2009

Парад вишиванок в Києві

28 червня Київська міська організація Конгресу українських націоналістів проведе акцію „Хід вишиванок”. Мета заходу – популяризація українського національного одягу та народних традицій серед молоді. Напередодні, 27 червня, проходитиме етнічний фестиваль „Країна мрій”, учасники та гості якого також вважають незмінним звичаєм даного заходу надягання вишитого одягу.

Вишиванка – традиційний український одяг, прикрашений етнічною вишивкою. Вона багата й різноманітна; відрізняється в залежності від регіону України. Так, ознака вишиванок Київщини – барвистість кольорів і перевага рослинних мотивів: квітів калини, хмілю, грон винограду та ін.

Традиції нанесення вишитих візерунків на одяг в Україні сягає корінням дохристиянських часів. З давніх давен й по сей день вишиванка – це результат прагнення українців відобразити свій духовний світ, самобутність і неповторність нації. Сьогодні молодь усе частіше надягає вишиті сорочки, блузи тощо для участі у фестивалях, народних гуляннях, а також у повсякденному житті.

Хід вишиванок в Києві

Учасники акції „Хід вишиванок” пройдуть маршрутом: Арсенальна площа – вулиця Банкова – Майдан Незалежності – Андріївський узвіз – Замкова гора.



Повернутись до переліку новин