Новини

24.09.2009

У столиці презентуватимуть Ляльок у національному вбранні

З 22 вересня до 14 жовтня в київській галереї-салоні народної творчості та декоративного  мистецтва "Світлиця"  (вул. І. Мазепи, 31) триватиме виставка під назвою “Ляльки в українському народному вбранні”.

Виставка підсумовує результати1 0-річної діяльності творчої майстерні члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Юрія Мельничука.

Процес виготовлення ляльок у зменшених копіях народного вбрання різних історико-етнографічних регіонів України досить складний, але надзвичайно захоплюючий. У роботі над ляльками-типажами різних українських земель використовувався значний етнологічний матеріал, література, фотоархіви.

На виставці демонструються ляльки з приватних колекцій Наталії Яресько та Ігора Фіглюса, Ірини Садової (ляльки-манекени з ниток) і Юрія Мельничука (ляльки – українські жіночі типажі).

Окрім ляльок, на виставці представлено автентичні речі - народне вбрання та рушники з приватної колекції Юрія Мельничука. Деякі елементи одягу відтворені у зменшених копіях на ляльках.



Повернутись до переліку новин