Новини

19.10.2009

Метро на Теремки: бути чи не бути?

Рік тому столичні власті урочисто оголосили, що метро на Теремки практично готове до відкриття. Така «готовність» триває й досі: жодна з трьох нових станцій поки що не може прийняти пасажирів.

Прогнози щодо того, як швидко метро на Теремки запрацює, поки невтішні. Не зважаючи на те, що станції «Деміївська», «Голосіївська» та «Васильківська» заявлені на 90% готовими до відкриття, відсутнє фінансування для завершення 10% залишкових робіт.

І доки станції чекають кращих днів, починає занепадати те, що вже було збудоване. Стіни платформ сиріють, вкриваються грибком, тунелі заливають грунтові води. Вентиляції немає, тому вологість постійна. Вже значним чином постраждало оформлення станцій: гіпсокартон, білення, фарба. У дощову погоду ситуація погіршується. Поки що насоси піднімають всю вологу вгору, проте з настанням заморозків вони можуть зупинитися і вода затопить нові станції.

На жаль, це не єдина проблема метробуду. Уздовж нових ділянок метро, як і раніше, лежить старий магістральний водопровід.

Жителі вулиці Васильківською, де ведуться зовнішні роботи будівництва метро, вже звикли до вибоїн і ям, а водії – до труднощів транспортної розв'язки. Вони вже насилу вірять в те, що метро все ж коли-небудь відкриється.



Повернутись до переліку новин