Новини

01.09.2011

Дні Кіото в Києві

Цього року Київ святкує 40-річчя побратимства з містом Кіото. Відповідно до цього, з 1 по 5 вересня у столиці відбудеться низка заходів, присвячених місту-побратимові. Одна з акцій, запланованих для святкування – благоустрій парку Кіото в Києві.

Так,  в даний час в парку Кіото, який знаходиться на Лівому березі між станціями метро "Чернігівська" та "Лісова",  проводяться роботи з його благоустрою. Тут прокладають нову доріжку з природного каменю, відновлюють водойму, струмочки. У парку буде нова система освітлення, з'явиться додатковий бічний вхід. Також парк прикрасять альпійською гіркою.

І найголовніше – парку Кіото подарують велику алею сакур довжиною майже 2 км. Для цього в Київ вже завезені саджанці спеціальних сакур 15 сортів, стійких до морозів.

Окрім сакур, в парку з'являться інші традиційні японські рослини, які будуть квітнути по черзі, у період із квітня по жовтень.

Для участі у святкових заходах у Київ запрошені офіційна й творча делегації з Японії. Члени делегацій братимуть участь у висадці рослин в парку Кіото.



Повернутись до переліку новин