Новини

29.03.2013

1025-річчя Хрещення Русі

Наприкінці липня 2013 року Київ урочисто святкуватиме 1025-річчя Хрещення Русі. В межах підготовки до свята, у місті будуть реставрувати пам’ятники та храми, встановлять новий монумент і закладуть будівництво нового храмового комплексу.

Так, за інформацією КМДА, вже найближчим часом почнуться необхідні ремонтно-реставраційні роботи таких скульптурних композицій, як: пам’ятник княгині Ользі, Апостолу Андрію, Кирилу та Мефодію; пам’ятник князю Володимиру.

Також буде проведено реставрацію дзвіниці та фасадів Михайлівського Золотоверхого собору, ремонтні роботи в Покровському монастирі.

На Подолі, на Набережному шосе, буде встановлено пам’ятник на честь 1025-річчя Хрещення Русі.

Поруч з монументом Магдебурзького права встановлять фонтан і відремонтують сходи, що знаходяться поряд.

Також, в цей час київські власті обіцяють розпочати будівництво нового храму в ім’я Святого Володимира – хрестителя Русі. Повідомляється, що храмовий комплекс у вигляді хреста з’явиться на березі Дніпра неподалік від Наводницького парку.  Ймовірно, в ньому буде діорама, яка розповість про подію Хрещення Русі. Влада також обіцяє організувати спеціальні місця для людей, які бажатимуть  зануритись у води Дніпра, за прикладом аналогічних місць в Єрусалимі.

Основні заходи святкування Дня Хрещення Русі заплановані на вихідні 27-28 липня. Програма заходів уточнюється.



Повернутись до переліку новин