Новини

05.11.2009

В Києві відбудеться виставка підводних картин

В четвер, 5 листопада, в Києві відкривається виставка Андре Лабана, оператора підводної команди легендарного Жака Кусто і засновника направлення підводному живопису.

В рамках експозиції, яка відкриється 5 листопада в 19:00 в галереї «Мистецька збірка» (вул. Терещенківська, 13), будуть представлені картини, написані Андре Лабаном на морському дні, а також його авторські фотографії.

Андре Лабан планує особисто взяти участь у відкритті виставки.

Андре Лабан народився в Марселі, Франція, в 1928 році.  Писати картини - пейзажі Провансу і морські види - Лабан почав у віці 12 років. Будучи інженером, в 1952 році він приєднався до команди Жака Кусто на борту легендарного судна Каліпсо, де пропрацював 20 років. Лабан був оператором  документального фільму The Silent World (Тихий мир), що дістав Оскара, а пізніше став лоцманом «Каліпсо».

Свою першу картину під водою Андре Лабан написав в 1962 році, поклавши початок новому направленню в живописі.

Для створення своїх картин Андре Лабан надягає гідрокостюм і занурюється на дно. Він наносить на полотно спеціальну рідину, щоб воно не розмокло у воді, фарби використовуються масляні, які також не розбавити водою. Замість пензлів майстер використовує мастихін, наносячи широкими мазками фарби на полотно, де їх і змішує.

Картини Лабана демонструвалися в багатьох країнах світу.

Виставка картин Андре Лабана в Києві триватиме до 29 листопада.

За матеріалами korrespondent.net



Повернутись до переліку новин