Екскурсія та майстер-класс з приготування штруделя
Штрудель – мабуть, один з найбільш популярних кулінарних шедеврів в усьому світі. Солодкий, хрусткий, ароматний десерт, у супроводі чашки доброго чаю чи запашної кави – що може бути кращим! Тільки штрудель, виготовлений власноруч!
Навчитись готувати штрудель варто, адже це дійсно смачна та чудова випічка. Тим більше, що у Києві є можливість прийняти участь у його приготуванні у якості спостерігача або безпосереднього виконавця та – найголовніше – дегустатора! Ось декілька способів залучитися до приготування штруделя.
Варіант перший – екскурсія. Після ознайомлення з історією виникнення цього популярного десерту екскурсанти побачать увесь процес його приготування у виконанні вправних майстрів.
Варіант другий – безпосередня участь. На час проведення майстер-класу дорослі та діти власноруч розкачають тісто, викладуть начинку та згорнуть у рулет майбутні солодощі. Трохи терпіння під час випічки… І ось, штрудель готовий, а отже – час скуштувати плоди власних старань!
Кажуть, найкраще струдель смакує із гарячою чорною кавою, капучіно або латте. У кафе, де відбувається дійство, із задоволенням приготують ці напої для учасників. Також тут готують справжню «запарену каву» та навіть «каву по-бандерівські». До речі, у кафе використовують унікальний ростер, який перетворює зелені зерна кави на ті, що вже готові до вживання. Прихильники чаю також знайдуть тут великий вибір цього напою.
Тепер ви знаєте, як навчитися робити справжній штрудель! І процес, і результат подарують задоволення, а приємна атмосфера, вишуканий інтер’єр та дружній персонал закладу підсилять гарні враження.
Цікаві факти про штрудель
- Історія виникнення цього всесвітньо відомого солодкого шедевру сповнена загадок. І, хоча штрудель – візитна картка австрійської кухні, вигадали його не австрійці. За однією з версій, батьківщина штруделя – східна кухня.
- На сьогоднішній день найдавніший рецепт штруделя зберігається в архівах Віденської бібліотеки, він датований 1696 роком.
- Початкове значення слова «штрудель», у перекладі з німецької - «воронка», «вир».
- Штрудель завжди був гордістю віденських господинь. Кажуть, в Австрії навіть наречену вибирали за вміння готувати ці ласощі.
- Під час роботи з тістом для штруделя талановитий пекар діє настільки плавно й витончено, що його рухи нерідко порівнюють із віденським вальсом. Витягнути тісто потрібно настільки тонко, щоб мати змогу прочитати крізь нього листа від коханої.
- Схожі рецепти існують у багатьох кухнях: угорській, єврейській, чеській, молдавській, турецькій, грецькій.
- Найпопулярнішими рецептами штруделю є яблучний, грушевий та вишневий. Між тим, начинок існує безліч, у тому числі й несолодкі: м'ясна, картопляна, сирна тощо.
Фотозвіт приготування штруделя
Фото 1
Фото 2
Фото 3
Фото 4
Фото 5
Фото 6
Фото 7
Фото 8
Фото 9
Фото 10
Поставити запитання щодо екскурсії/туру,
уточнити її вартість та замовити екскурсію/тур
Ви можете за телефоном: +38 (098) 520-84-48
або електронною поштою: Guide@toursdekiev.com.ua