Київ кулінарний
Знайомтесь – сало!
Відомі туристичні ринки, звичайні базари, магазини та супермаркети – у Києві ви знайдете цей улюблений український продукт будь-де. Так, у столиці нашої держави, так само як і усюди в Україні, сало є не лише одним із символів національної кухні, але й своєрідним способом життя.
Сало у борщ та до борщу, на хлібчик, під горілочку, навіть сало у шоколаді – куштуйте, купуйте, наСАЛОджуйтесь!
Київська Перепічка
ЇЇ називають візитівкою Києва, найсмачнішою закускою міста та навіть "київською відповіддю хот-догу". Мова йде про Київську Перепічку – смачну сосиску в тісті, обсмажену у фритюрі. Придбати її можна у самому серці Києва та з'істи нашвидкоруч за столиком просто неба.
Київська Перепічка – це не лише смачна наїдка, але й складова київських кулінарних традицій. Долучайтесь!
Київське сухе варення
Сьогодні про смак славетного «сухого варення» ми можемо лише здогадуватись. Між тим, у XVIII-XIX століттях це була чи не найвідоміша солодка страва Києва.
Пропонуємо дізнатись про знамениті «балабушки», від яких, ймовірно, походять сучасні цукати. За їхній рецепт сучасні кондитери віддали б левову частку власного бізнесу.
Київський торт
У 20 столітті на зміну знаменитому десерту минулих століть – сухому варенню – приходить Київський торт. Сьогодні без цього солодкого сувеніру Київ неможливо уявити. До того ж, він має цікаву історію.
Ми розповімо про те, кого вважають автором солодкого шедевру Києва, як з роками змінювався його рецепт та інші цікавинки про Київський торт.
Котлета по-київськи
Не лише солодкі, але й м'ясні страви зробили київську кухню відомою. Навіть іноземці чули про Chicken Kiev, як і про те, що споживати цю страву треба дуже обережно.
Про найпопулярнішу котлету Києва та про рецепт її приготування читайте у цій статті.